У Львові триває міжнародний семінар щодо захисту прав працівників

19 жовтня 2018

У четвер, 18 жовтня,  у Львові за участю начальника відділу з питань додержання законодавства застрахованих осіб, працевлаштування інвалідів, з питань дитячої праці та інших нормативно- правових актів ГУ Держпраці у Львівській області Любові Лєсної відбувся семінар «Трейд юніонізм в Україні та Туреччині. Виклики та можливості 21-го століття».

В межах заходу учасники поспілкувалися щодо захисту прав працівників  у Туреччині та Україні. Разом з тим присутні  обговорили вимоги законодавства про працю  обох країн та шляхи співпраці профспілкових організацій.

Про виклики та можливості для профспілок Туреччини у 21 столітті розповів координатор закордонних відносин МЕМUR-SEN (Туреччина) Осман Тімурташ. Окрім цього, він окреслив  причини міграційних процесів та безробіття.

Любов Лєсна поінформувала про роль ГУ Держпраці у Львівській області  у забезпеченні дотримання законодавства про працю в Україні та повноваження Управління у  сфері  захисту прав працівників. При цьому вона наголосила, що коли людина працює неофіційно, то вона позбавлена соціальних гарантій.

Начальник відділу статистики та прогнозування Львівського обласного центру зайнятості Ольга Федик розповіла про роль Державної служби зайнятості у сфері праці населення.

До слова, семінар організувало Всеукраїнське об’єднання солідарності трудівників ВОСТ «Воля» (Україна) спільно з МЕМUR-SEN (Туреччина).