У кафе на Степана Бандери виявлено 4 неоформлених працівників

20 лютого 2020

На виконання доручення Прем’єр-міністра України щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами, інспекторами Головного управління Держпраці у Львівській області проведено інспекційне відвідування у кафе, що знаходиться на вулиці Степана Бандери у місті Львові.

За даними ДПС, у трудових відносинах з роботодавцем, що веде у цьому закладі діяльність, перебуває 2 працівники.

Однак, під час заходу державного контролю, у цьому закладі інспектори виявили 4 особи, допущені до виконання робіт без належного оформлення трудових відносин. Нелегальних працівників зафіксували за виконанням трудових функції кухарів, офіціанта та посудомийника.

Одні з них повідомили, що «стажуються», інші – що перебувають на випробувальному терміні. Жодних документів, які б свідчили про правомірність застосування випробувального терміну та стажування роботодавець не представив.

Відтак, у Головному управлінні Держпраці у Львівській області вживаються заходи з метою притягнення порушника до адміністративної та фінансової відповідальності.

Інформаційно

Законодавством про працю не передбачено права роботодавця приймати працівника на стажування, особливо на безоплатне. При цьому, якщо роботодавець бажає пересвідчитися у належних професійних якостях працівника, трудовим договором може бути обумовлено встановлення випробувального строку. Тобто  випробувальний термін можна встановити працівнику лише після оформлення трудових відносин. 

 

Стажування та випробувальний строк при прийнятті на роботу: як не порушити законодавство?

Стажування та випробувальний строк при прийнятті на роботу: як не порушити законодавство?

ФОТО: ДЖЕРЕЛО GOOGLE.COM.UA