Відбулось чергове засідання обласної робочої групи з питань зниження рівня незадекларованої праці на Львівщині

09 квітня 2021

У п’ятницю, 9 квітня, відбулось засідання обласної робочої групи з питань зниження рівня незадекларованої праці на Львівщині. Під час засідання обговорено стан виконання плану спільних заході та результати, яких вдалося досягти у першому кварталі.
Як повідомив перший заступник начальника Головного управління Держпраці у Львівській області Андрій Зубик, впродовж лютого-березня в області щодо переваг та вимог до належного працевлаштування проведено 6148 інформаційних заходів, що на 25% більше від запланованого. Роз’яснювальна робота проводилась відповідно до затвердженого Плану серед суб’єктів господарювання транспортної сфери, у галузі торгівлі товарами та послугами, тимчасового розміщення харчування, а також у приватних закладах освіти.
Впродовж цього періоду мобільні робочі групи у складі представників Головного управління Держпраці, представників територіальних органів ДПС та Нацполіції виявили 22 суб’єкти господарювання, що здійснювали діяльність без державної реєстрації.
За результатами проведеної роботи, зокрема здійсненого моніторингу та проведеного аналізу отриманої в межах кампанії інформації, визначено понад пів сотні підприємств у яких спостерігається високий ризик використання незадекларованої праці. Інспекційні відвідування з питань оформлення трудових відносин на цих суб’єктах господарювання у Головному управлінні заплановано провести впродовж цього місяця.
За результатами проведених інформаційних заходів на Львівщині легалізовано 926 працівників.
Нагадаємо,  робочу групу з питань зниження рівня незадекларованої праці Головним управлінням Держпраці у Львівській області утворено у січці цього року. До її складу також увійшли профільні представники Львівської облдержадміністрації та міської ради, територіальних управлінь Пенсійного фонду, Податкової служби, Нацполіції, Держпродспоживслужби, Укртрансбезпеки, а також Центру зайнятості та Профспілки.