Відбулася онлайн зустріч представників Держпраці та Національного агентства кваліфікацій

08 квітня 2021

6 квітня відбулася чергова онлайн зустріч представників Державної служби України з питань праці (Держпраці) та Національного агентства кваліфікацій (НАК). Це вже третій інформаційно-комунікаційний вебінар з обговорення національної системи кваліфікацій, під час якого члени НАК відповіли на запитання представників Держпраці.

Відкрили захід заступниця Голови НАК Людмила Акімова та директор Департаменту з питань праці Держпраці Володимир Гончарук. На заході також були присутні члени НАК Андрій Лукасевич, Юрій Рашкевич та Інна Осадчук, керівник Управління оцінювання та акредитації Секретаріату НАК Ірина Ісаєнко, посадові особи Держпраці та її територіальних органів.

Під час заходу обговорювалися питання щодо процедур розроблення та затвердження професійних стандартів, порядку присвоєння професійних кваліфікацій, порядку та умов акредитації кваліфікаційних центрів, а також проблемні питання, у тому числі щодо необхідності реформування Класифікатору професій.

Представники Держпраці і НАК також домовилися про продовження взаємодії та проведення спільних заходів.

Об’єднання зусиль двох органів сприятиме розвитку в Україні інноваційної системи кваліфікацій та забезпеченню сприятливих умов для розвитку людського капіталу через взаємодію освіти та ринку праці.