У рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло» у Львівському торговельно-економічному університеті проведено технічну консультацію щодо загальних вимог з питань охорони праці. Під час заходу наголошено

03 лютого 2023
 У рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло» у Львівському торговельно-економічному університеті проведено технічну консультацію щодо загальних вимог з питань охорони праці.
Під час заходу наголошено:☀️
– організація навчання і перевірки знань з питань охорони праці;
– створення комісії з перевірки знань з питань охорони праці;
– організація проведення інструктажів з питань охорони праці;
– стажування і допуск працівників до роботи;
– порядок проходження медичних оглядів;
– атестація робочих місць за умовами праці
Посадовцями надано інформаційне роз’яснення щодо важливості декларування трудових відносини з найманим персоналом. Тільки офіційне працевлаштування гарантує працівникам гідні умови праці, захист трудових прав та соціальних гарантій, тощо.
Акцентовано увагу на формуванні негативного ставлення до незадекларованої праці та інформування про ознаки трудової експлуатації в межах виконання Плану заходів Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці по реалізації положень Національного плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці, виробничого травматизму та сприяння відновлення економіки на 2023 рік.
? Більше інформації з питань охорони праці, у тому числі, задекларованої, інспектори Держпраці рекомендували шукати на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua