Семінар для працівників Відділу освіти виконавчого комітету Самбірської міської ради на тему: «Дозвільна система у сфері охорони праці»

14 березня 2024
✅Семінар для працівників Відділу освіти виконавчого комітету Самбірської міської ради на тему: «Дозвільна система у сфері охорони праці».
?В ході заходу фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці ознайомили відповідальних осіб з правовими та організаційними засадами функціонування дозвільної системи у сфері господарської діяльності і встановлення порядку діяльності дозвільних органів, уповноважених видавати документи дозвільного характеру. В першу чергу, це стосувалось підпорядкованих шкіл міста та громади, які експлуатують опалювальні котельні, та виконують роботи, що підпадають під вказані вимоги.
?Дозвіл видається Держпраці або його територіальним органом за місцем державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи – підприємця, після проведення експертизи та отримання позитивного висновку щодо додержання вимог законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки. Рішення про відмову у видачі дозволу приймається у випадках, передбачених статтею 21 Закону України “Про охорону праці”. Також зазначено, що на період воєнного стану виконання певних робіт та експлуатацію деякого обладнання, передбачено на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.
?портал https://pratsia.in.ua та сайт https://dsp.gov.ua