У ГУ Держпраці у Львівській області заслухали керівників шахт щодо виробничого травматизму

17 травня 2017

16 травня  у приміщенні ГУ Держпраці у Львівській області під головуванням заступника начальника ГУ Держпраці у Львівській області  Андрія Стецька відбулася нарада про стан виробничого травматизму у відокремлених підрозділах ДП «Львіввугілля».

Під час наради заслухали керівників шахт області, зокрема про стан виробничого травматизму  за 4 місяці цього року поінформували  заступник генерального директора ДП «Львіввугілля» з охорони праці Валерій Соколовський,  в.о. директора ВП «Шахта «Великомостівська» ДП «Львіввугілля» Василь Бойко, директор ВП «Шахта «Червоноградська» ДП «Львіввугілля» Вадим Крась.

В рамках наради присутні проаналізували кожен випадок травматизму  на  шахтах «Великомостівська» і «Червоноградська», де за  4  місяці цього року відбувся ріст виробничого  травматизму на один та дев’ять випадків відповідно у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

За результатами наради присутні вирішили, що на шахтах, де спостерігається збільшення рівня травматизму необхідно провести позапланові перевірки, які здійснюватиме ГУ Держпраці у Львівській області. Для цього керівництву ДП «Львіввугілля» слід звернутися з відповідним листом до ГУ Держпраці у Львівській області.

У свою чергу,  представники  ДП «Львіввугілля»  погодилися  з  необхідністю додаткового обстеження  виробничих дільниць шахт, де був ріст травматизму  та висловили  готовність  скерувати такі листи для проведення перевірок.

«Слід обов’язково запросити ГУ Держпраці, щоб фахово обстежити робочі місця на тих шахтах, де допущено ріст виробничого травматизму.  Ми скеруємо відповідного листа до ГУ Держпраці »,- сказав технічний директор-перший заступник генерального директора ДП «Львіввугілля» Олег Акімов.

Окрім цього, учасники наради домовились організувати додаткові семінар-наради за участю фахівців ГУ Держпраці.

Підсумовуючи, Андрій Стецько зазначив, що для зменшення виробничого травматизму керівникам шахт та ДП «Львіввугілля» необхідно посилити відомчий контроль  за станом охорони праці та промислової безпеки, посилити контроль за неухильним дотриманням працівниками вимог посадових інструкцій та інструкцій з охорони праці, покращити роботу служб охорони праці,  звернути увагу на якість проведення інструктажів, навчання та перевірку знань працівників з питань охорони праці. Фахівці ГУ Держпраці щомісячно  аналізуватимуть стан травматизму на шахтах, і за результатами даного аналізу аналогічні заслуховування будуть проводитися і надалі.