Актуальні питання області розглянули на Львівській територіальній тристоронній соціально-економічній раді

23 листопада 2018

22 листопада відбулось засідання Львівської територіальної тристоронньої соціально-економічної ради. У заході взяли участь перший заступник та заступник начальника Головного управління Держпраці у Львівській області. В межах засідання розглянули стан виконання Територіальної угоди у січні-вересні 2018 року та питання посилення взаємодії соціальних партнерів щодо вирішення актуальних проблем соціально-економічного характеру.

«Сьогодні в Україні і зокрема на Львівщині відбувається позитивна динаміка економічного росту. І ці речі підтверджує статистика, яка за 10 місяців демонструє понад 3 % росту економіки та промисловості і понад 6 % росту аграрного сектору на території Львівщини. 651 інвестиційний проект, які перебувають на супроводі і практично щотижневі відкриття нових виробництв говорить про те, що ми маємо добрі підстави для подальшого економічного зростання. А економічне зростання в свою чергу веде до регулювання всіх проблем в соціальній сфері», – зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Також очільник області зупинився на актуальних питаннях Львівщини, серед яких забезпечення заробітної плати працівників медичної та освітньої галузі, питання міграції та мотивації роботодавцями кадрів, формування бюджету на 2019 рік та проблеми місцевих бюджетів.

Також учасники засідання розглянули питання необхідності посилення контролю за дотриманням законодавства з праці, зокрема, в частині своєчасності та у повному обсязі виплати заробітної плати, легалізації виплати заробітної плати, зайнятості населення. Окрім цього обговорили стан травматизму, охорони праці та промислової безпеки на підприємствах, установах і організаціях Львівщини.

Впродовж 10 місяців 2018 року на підприємствах Львівщини загалом травмовано 141 особу, що на 48 осіб менше порівнюючи до аналогічного періоду 2017 року, з яких 22 – із смертельним наслідком (у 2017 році 27). Загальний виробничий травматизм зменшився на підприємствах вугільної промисловості, у житлово-комунальному господарстві, машинобудуванні та сільському господарстві. Разом з тим, у хімічній, нафтопереробній, харчовій і целюлозно-паперовій промисловостях, лісовому господарстві та автомобільному транспорті спостерігається незначне зростання нещасних випадків“, – зазначив заступник начальника Головного управління Держпраці у Львівській області Андрій Стецько.  

Додамо, що Територіальна угода була підписана співголовами Львівської територіальної тристоронньої соціально-економічної ради 3 травня 2018 року.

Ознайомитись з Територіальною угодою