Бухгалтерам бюджетних установ Львівщини роз’яснювали вимоги трудового законодавства

30 листопада 2018

Днями на запрошення Громадської організації “Всеукраїнський бухгалтерський клуб” начальник відділу з питань додержання законодавства застрахованих осіб, працевлаштування інвалідів, з питань дитячої праці та інших нормативно-правових актів ГУ Держпраці у Львівській області Любов Лєсна  взяла участь у семінарі.

Під час превентивного заходу йшлося   про трудові правовідносини та інспекційні відвідування, які здійснює ГУ Держпраці.

Семінар був організований для головних бухгалтерів та працівників бухгалтерій. Загалом у заході взяли участь близько 200  представників бюджетних установ області.

Передусім Любов Лєсна розповіла про повноваження Головного управління Держпраці у Львівській області щодо здійснення нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю. Зокрема поінформувала про вимоги законодавства щодо укладення трудових відносин, надання щорічної та додаткових відпусток, нарахування індексації заробітної плати, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, термінів виплати заробітної плати.

Вона також повідомила, що крім здійснення контролю, діяльність Головного управління Держпраці у Львівській області спрямована на проведення інформаційно-роз’яснювальної та превентивної роботи для роботодавців щодо запобігання виникненню порушень законодавства.

Найбільше присутніх цікавили питання щодо надання додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, визначення базового місяця для проведення індексації заробітної плати. Також учасники заходу запитували чи входить сума індексації до розміру мінімальної заробітної плати. Серед іншого йшлося також про надання невикористаних відпусток, проведення оплати понаднормових годин.