Апеляційний суд визнав правомірність дій ГУ Держпраці Львівщини щодо штрафу за неофіційних працівників пилорами

22 квітня 2019

Восьмий апеляційний адміністративний суд вирішив  залишити без задоволення  скаргу фізичної особи – підприємця щодо скасування постанови про накладення штрафу  ГУ Держпраці у Львівській області.

Раніше під час інспекційного відвідування інспектори ГУ Держпраці у Львівській області встановили, що на пилорамі троє осіб виконували трудову функцію без належного оформлення трудових відносин.

Відтак ГУ Держпраці у Львівській області  винесло постанову про накладення штрафу на роботодавця.

У свою чергу підприємець не погодився з постановою ГУ Держпраці у Львівській області та подав до суду.  Львівській окружний адміністративний суд вирішив в задоволенні адміністративного позову роботодавцеві відмовити.

«Оцінивши вказані покази свідків, співставивши такі з долученим до матеріалів справи актом інспекційного відвідування, суд констатує, що вказані докази містять беззаперечні, належні та достатні докази на підтвердження факту виконання працівниками трудових функцій без укладення трудового договору. За наведених обставин, суд приходить до висновку, що відповідачем правомірність дій та оскаржуваних рішень підтверджена належним чином та допустимими доказами, а тому в задоволенні адміністративного позову слід відмовити повністю»,- йдеться у рішенні  Львівській окружний адміністративного суду.

Проте ФОП подав апеляційну скаргу. Як результат, Восьмий апеляційний адміністративний суд постановив апеляційну скаргу фізичної особи-підприємця залишити без задоволення, а рішення Львівського окружного адміністративного суду залишити без змін.