Автотранспортні підприємства Львівщини закликали дотримуватись вимог безпеки при здійсненні пасажирських перевезень

30 березня 2018


29 березня у ГУ Держпраці у Львівській області відбувся семінар-нарада з пасажирськими перевізниками області. Основною темою для обговорення було питання стану охорони праці та організація пасажирських перевезень у весняний період. Захід проведено спільно з представниками департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА, управління Укртрансбезпеки у Львівській області та профспілковою організацією працівників автотранспорту.

 «Незадовільна підготовка водіїв, які допускаються до керування транспортними засобами, формальне проведення інструктажів з охорони праці, низька якість та формальне проведення навчань, а також неналежний контроль зі сторони керівників за дотримання працівниками вимог безпеки, дотриманням трудової та виробничої дисципліни – це основні причин, які негативно впливають на безпеку у цій галузі», – зазначив інспектор з охорони праці Євген Сметанюк. Також фахівець відмітив що основна частина транспортних засобів, що перевозять пасажирів у нашій області є у незадовільному стані та потребують обновлення.

Начальник Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Іван Луцик увагу зосередив на низькому рівні організації випуску автотранспорту на лінію та неприпустимості формального проведення цієї роботи. «Маршрутні таксі після рейсу повинні повертатись на стоянку автопарку. Неприпустимо, щоб водії використовували його для особистих потреб, в тому числі для доїзду додому. Адже в таких випадках водії виїжджають на рейс без медичного огляду, а транспортний засіб без належного технічного огляду. Це є небезпечно як для самих водіїв, так і для пасажирів», – наголосив Іван Луцик. Він повідомив, що у випадку виявлення таких ситуацій перевізника притягуватимуть до відповідальності.

Також представникам автотранспортних підприємств роз’яснили вимоги до оформлення трудових відносин, організації режиму роботи працівників та дотриманні вимог законодавства про оплату праці.