Безпека гірничих робіт на піщаному кар’єрі Розвадівського родовища: для працівників провели семінар

10 січня 2019

Днями  з метою покращення охорони праці під час ведення гірничих робіт на піщаному кар’єрі Розвадівського родовища, представники ГУ Держпраці у Львівській області провели семінар-нараду з питань дотримання вимог законодавства та нормативно-правових актів з питань праці, охорони праці та промислової безпеки у товаристві з обмеженою відповідальністю «РОЗВАДІВБУДМАТЕРІАЛИ».

Підприємство   займається виготовленням продукції для будівельної галузі.

Головні державні інспектори відділу нагляду у гірничодобувній промисловості поінформували присутніх працівників та керівника підприємства про права працівників на безпечну працю.

Фахівці наголосили, що умови праці на робочому місці, безпека технологічних процесів, машин, механізмів, устаткування та інших засобів виробництва, стан засобів колективного та індивідуального захисту, що використовуються працівником, а також санітарно-побутові умови повинні відповідати вимогам законодавства.

Йшлося також про те, що  гірничі роботи проводяться за спеціальним дозволом (ліцензією) на користування надрами, який видається згідно з законодавством.

Проведення гірничих робіт здійснюється відповідно до проектів і паспортів, розроблених і затверджених згідно з правилами безпеки, правилами технічної експлуатації, єдиними правилами безпеки при підривних роботах.

Проекти та паспорти повинні мати розділ “Протиаварійний захист”.

У разі фактичних чи прогнозованих змін гірничо-геологічних (виробничих) умов гірничі роботи припиняються до коригування та перезатвердження в установленому порядку проектів і паспортів.

Проекти та паспорти доводяться до відома працівників гірничих підприємств у порядку, передбаченому правилами безпеки.

План розвитку гірничих робіт підприємства щорічно розглядається та погоджується з органами гірничого нагляду.

Підсумовуючи, інспектор наголосив на важливості достатнього забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту в зимовий період.

Головний державний інспектор відділу експертизи умов праці ознайомила з законодавством щодо проведення експертизи умов праці і порядком проведення експертизи умов праці,. Вона також розповіла про пільги та компенсації за роботу у важких та шкідливих умовах праці. Наголосила на необхідності атестації робочих місць.