В Івано-Франківську відбулося засідання колегії Державної служби України з питань праці

10 січня 2019

Участь у колегії взяли перший заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Марія Савка, начальник Головного Управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області Ірина Столярик, начальник Головного Управління Пенсійного фонду в області Надія Павлюк, заступник голови Івано-Франківського обласного об’єднання організацій роботодавців Василь Скригунець, голова Ради профспілок Івано-Франківської області Ігор Басюк, керівники територіальних управлінь та державних підприємств, що входять до сфери управління Держпраці.

Під час засідання було узагальнено судову практику, сформовану Верховним судом України щодо справ, учасниками яких є Держпраці та їх територіальні органи, обговорено виконання вимог порядку проведення технічного розслідування обставин та причин виникнення аварій, пов’язаних із використанням газу в побуті, ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, обумовлено стан державного нагляду на підприємствах гірничо-рудної промисловості.

На  засіданні колегії  також було заслухано  представників підприємств-боржників із виплати заробітної плати в Івано-Франківській області, які доповіли про стан погашення заборгованості.

Керівники підприємств на яких сталися нещасні випадки із смертельними наслідками, що також були присутні на колегії, прозвітували про виконання заходів щодо усунення причин виникнення нещасних випадків.

Крім того обговорено питання детінізації ринку праці та розглянуто найкращі практики роботи ОТГ та ОМС області.

«Управліннями Держпраці досягнуто певних результатів зі збільшення кількості застрахованих осіб, котрі офіційно працевлаштувалися та почали сплачувати єдиний соціальний внесок до Пенсійного фонду України. За 10 місяців 2018 року кількість застрахованих осіб зросла на 428 162 особи. Ми  активно продовжуватимемо роботу з легалізації заробітної плати і зайнятості населення й наступного року», – зауважив Роман Чернега.