Безпека у бібліотеках та будинках дитячої та юнацької творчості: фахівці провели відповідні семінари

24 травня 2018

Днями  у бібліотеці с. Годині та у Будинку дитячої та юнацької творчості Мостиськ за участю представників ГУ Держпраці у Львівській області  відбувся семінар.

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Мар’яна  Чубій  розповіла присутнім про основні вимоги та заходи щодо дотримання безпечних умов праці. Інспектор поінформувала про випадки травматизму та причини їх настання в галузі культури.

 Так, вона розповіла про  вимоги правил охорони праці для працівників бібліотек. Зокрема йшлося про  безпечне використання територій, будівель, споруд та інженерних мереж бібліотек та забезпечення надійності й безпечної експлуатації виробничих будівель, споруд та інженерних мереж бібліотек.

Окрім цього, в межах семінару присутні обговорили питання забезпечення пожежної безпеки у бібліотеках та вимоги безпечної експлуатації систем освітлення та електрообладнання.

Також поспілкувалися щодо вимог безпечного використання систем вентиляції та кондиціонування повітря.

Водночас інспектор наголосила, що приміщення бібліотек повинні відповідати проектній документації, затвердженій в установленому порядку;

Також було наголошено на особливостях  дотримання вимог безпеки при роботі на висоті та драбинах.

У свою чергу головний державний інспектор відділу експертизи умов праці Марія  Петрушко  поінформувала про  механізм проведення атестації робочих місць за умовами праці та відповідальність керівників за несвоєчасне та неякісне проведення атестації робочих місць