Будівельників та транспортників області закликали вжити додаткових заходів безпеки

31 липня 2019

У вівторок, 30 липня, керівництво Управління нагляду в промисловості та на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Львівській області провели семінар – нараду з керівниками та інженерами з охорони праці підприємств будівельної та транспортної галузей. Захід організовано з метою обговорення питання та вжиття заходів направлених на зниження виробничого травматизму.

Слід зазначити, що на Львівщині спостерігається зростання кількості нещасних випадків на виробництві, в тому числі у будівництві та на транспорті.

Відтак, фахівці Держпраці розповіли з яких причин зазвичай травмуються працівники у цих галузях та закликали представників підприємств вжити додаткові заходи безпеки з метою попередження нещасних випадків. Зокрема, наголошувалось на посиленні роботи керівників та служб охорони праці підприємств у цьому напрямку.

«Керівникам підприємств необхідно  частіше розглядати стан охорони праці , а представникам служб охорони праці суттєво збільшити кількість перевірок об’єктів будівельних майданчиків , роботу на лінії автотранспорту тощо», – зазначив  Іван Мечержак, – – начальник відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку.

Також під час семінару проведено бліц- навчання щодо правильного застосування вимог нового порядку проведення розслідування та обліку нещасних випадків, який набрав чинності  01.07.2019 року.