Чим загрожує розповсюдження нехарчової продукції, у якій відсутній знак відповідності

22 листопада 2017

Продукція, яка підпадає під дію технічних регламентів, повинна пройти оцінку відповідності (випробування, вивчення технічного пакету документів тощо). Підтвердженням що така процедура проведена є наявність декларації відповідності та наявність  знаку відповідності технічному регламенту.

Форма, опис даного знака відповідності технічним регламентам, правила та умови його нанесення затверджені постановою кабінету міністрів  від 30 грудня 2015 р. № 1184.

Конкретні вимоги  щодо нанесення знака відповідності висуваються у технічних регламентах (зокрема і в тих, що є у сфері відповідальності Держпраці ) у розділі «Маркування».

За розповсюдження продукції, на якій відсутній знак відповідності технічним регламентам (якщо його нанесення на продукцію передбачено технічним регламентом на відповідний вид продукції згідно із Законом України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції») накладаються штрафні санкції у розмірі від ста п’ятдесяти до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

За розповсюдження продукції, щодо якої неналежно застосовано знак відповідності технічним регламентам (крім нанесення знака відповідності технічним регламентам на продукцію, що не відповідає вимогам технічних регламентів),  накладаються штрафні санкції у розмірі від сімдесяти п’яти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.