Детінізація заробітних плат та зайнятості населення – спільні завдання усіх соціальних партнерів Львівщини

01 листопада 2017

У вівторок, 31 жовтня, начальник ГУ Держпраці у Львівській області Ольга Вільхова взяла участь у засіданні колегії при начальнику головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області. 

Окрім представників Пенсійного фонду у роботі колегії також взяли  участь керівники обласних структур Юстиції, Держпраці, Фіскальної служби, Центру зайнятості, Укрпошти та Соцзахисту.

Присутні підбили  підсумки роботи  Пенсійного фонду України у Львівській області за 9 місяців цього року.

При цьому, під час заходу зазначалося, що одним із пріоритетних напрямів діяльності Фонду є  проведення роботи задля  виявлення ознак тінізації зайнятості та заробітної плати.

За даними, які оприлюднили на засіданні колегії Пенсійного фонду, у  результаті проведених протягом 2017 року спільних заходів, у сфері зайнятості легалізовано 7,5 тис. осіб, що дало змогу додатково отримати 18,0 млн. грн. єдиного внеску, кількість працівників із заробітною платою менше мінімальної скоротилася на 13,7 тис. осіб.
Підбиваючи підсумки колегії, начальник Головного управління Галина Недзельська, окреслила основні завдання  Фонду,  серед яких посилення співпраці з органами місцевої виконавчої влади, контролюючими органами, соціальними партнерами з метою залучення коштів до бюджету Пенсійного фонду України та скорочення заборгованості по платежах.