Для електротехнічних працівників  ТзОВ «Видавничий дім «Укрпол» відбувся семінар з питань охорони праці

24 жовтня 2019

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Ігор Карпин  провів  семінар-нараду з електротехнічними працівниками  ТзОВ «Видавничий дім «Укрпол». Підприємство займається  виготовленням поліграфічної продукції.      

В межах заходу йшлося про вимоги щодо  дотримання  безпечних  умов  праці, які проводяться на підприємстві під час виконання робіт з експлуатації та обслуговування  електроустановок.

Фахівець Держпраці наголосив на важливості контролю за виконання організаційних та технічних заходів перед початком та при проведенні робіт в електроустановках напругою до та понад 1000В. Закликав своєчасно виконувати заходи по усуненню виявлених порушень,  відповідно до вимог чинного законодавства організовувати періодичні та профілактичні випробування електрозахисних засобів, що застосовуються в електроустановках тощо.

«Наявність електричної напруги, недостатнє освітлення робочої зони, падіння з висоти предметів, матеріалів або конструкцій, падіння з висоти внаслідок несправності драбин –  це ті шкідливі та небезпечні виробничі фактори, з якими електротехнічні працівники щоденно стикаються під час виконання трудових обов’язків », – зазначив Ігор Карпин.  Держінспектор  закликав не нехтувати інструктажами, якісно проводити навчання та перевірку знань з охорони праці, дбати про свою безпеку та дотримуватись усіх вимог безпеки.