Для молоді Львівщини проведено просвітницькі заходи з питань охорони праці

23 грудня 2021

Посадові особи відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці провели низку інформаційних зустрічей із учнями Львівщини. Заходи відбулися з метою ознайомлення молоді з основами охорони праці та формування свідомої позиції щодо значення здорових і безпечних умов праці в різних сферах суспільного життя.

Тематичні уроки та бесіди проведені у загальноосвітніх навчальних закладах Городоччини, Перемишлянщини, Самбірщини та Золочівщини.

Фахівці Головного управління інформували про передбачені Конституцією України та трудовим законодавством права на безпечну працю та інші державні соціальні гарантії, зокрема додаткові права для молодих працівників.

Учасник дізналися  про наслідки нехтування вимог безпеки, зокрема про нещасні випадки, які призводять до втрати здоров’я та працездатності працівників різних професій. Також молодь поінформовано про засоби захисту від небезпечних та шкідливих виробничих факторів та важливість їх правильного використання.

Окрім цього, представники Головного управління запросили молодь до участі у Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнку “Охорона праці очима дітей 2022” та роз’яснили вимоги до конкурсних робіт.

Слід відзначити, учасники заходів брали активну участь в обговоренні, задавали питання та демонстрували певні знання та розуміння законодавства про працю. 

Інформаційно

На Львівщині триває І етап ХІ Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей 2022». Конкурс проводиться щорічно в межах відзначення Дня охорони праці та з метою привернення уваги суспільства до існуючих проблем у сфері охорони праці, виховання високої культури безпеки праці серед дітей та юнацтва, сприяння розвитку дитячої творчості, виявленню, відбору та підтримці талановитої молоді.

Більше інформації про Конкурс за цим посиланням: “УВАГА: на Львівщині розпочався прийом робіт на конкурс “Охорона праці очима дітей 2022”.