Для робітників ПрАТ «ЛУЦЬКСАНТЕХМОНТАЖ №536» провели тренінг із надання першої домедичної допомоги при травмуванні на будівництві

03 травня 2024
Для робітників ПрАТ «ЛУЦЬКСАНТЕХМОНТАЖ №536» провели тренінг із надання першої домедичної допомоги при травмуванні на будівництві.
У рамках реалізації плану заходів до Всесвітнього дня безпеки та здоров’я на роботі, Управлінням інспекційної діяльності у Волинській області, спільно із соціальними партнерами навчально-тренувальним відділом КП «Волинський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Волинської обласної ради, ГУ ПФУ у Волинській області, ТРК Аверс організовано проведення тренінгу з надання першої домедичної допомоги.
Захід відбувся на одному із будівельних майданчиків підприємства, де присутні отримали практичні рекомендації щодо надання першої домедичної допомоги, а саме:
– правила огляду місця події та збереження власної безпеки під час надання домедичної допомоги;
– проведення первинного огляду потерпілого;
– розпізнавання та зупинка зовнішньої та внутрішньої кровотечі;
– алгоритм надання серцево-легеневої реанімації з використанням автоматичного зовнішнього дефібрилятора;
– іммобілізація потерпілих у разі переломів верхніх та нижніх кінцівок.
Набуті навички можуть виявитися критичними в непередбачених ситуаціях, таких як аварії на виробництві, автопригоди або навіть повсякденні домашні нещастя. Важливою є не лише наявність знань, а й їх практичне використання у випадку екстрених ситуацій. Такі ініціативи сприяють створенню більш безпечного середовища для всіх громадян.
Більше інформації про найпоширеніші запитання з безпеки праці на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua .