До Суду скеровано позов про заборону експлуатації паливозаправного пункту у селі Стрiлковичi

17 січня 2022

Під час проведення позапланової перевірки у ТзОВ «Након» щодо додержання законодавства у сферах охорони та гігієни праці і промислової безпеки інспектори ГУ Держпраці у Львівській області виявили низку порушень, в тому числі таких, що несуть загрозу життю та здоров’ю людей.

Суб’єктом господарювання не надіслано повідомлення про результати ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки до Держпраці. Не розроблена декларація безпеки на паливозаправочний пункт за адресою: Львівська обл., Самбірський район, с. Стрілковичі, вул. Нова, 10. На підприємстві відсутній План локалізації і ліквідації аварій. Директор підприємства не пройшов навчання та перевірку знань Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.

Враховуючи те, що на підприємстві порушення не усунули, Головне управління звернулось до суду з метою застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до ТзОВ «Након». Управління просить заборонити підприємству виконання робiт пiдвищеної небезпеки та експлуатацiю обладнання пiдвищеної небезпеки – Паливозаправного пункту у селі Стрiлковичi на вулиці Нова, 10, що у Самбiрському районі до допоки на підприємстві не усунуть порушення вимог безпеки.