«Дотримання вимог безпеки під час проведення робіт на висоті та дотримання «Правила охорони праці під час виконання робіт на висоті»

11 січня 2023
✅ «Дотримання вимог безпеки під час проведення робіт на висоті та дотримання «Правила охорони праці під час виконання робіт на висоті»
Фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели семінар-нараду у Золочівському комунальному підприємстві з питань дотримання Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті із працівниками підприємства та з питань проведення навчання, інструктажів з охорони праці, призначення відповідального за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства.
Під час заходу акцентовано увагу на організації робіт на висоті. Зокрема, слід враховувати, що основними небезпечними виробничими факторами під час виконання цих робіт є падіння працівника або падіння предметів. Для створення безпечних умов під час виконання робіт на висоті необхідно:
– забезпечити наявність, міцність і стійкість огороджень, риштувань, настилів, драбин тощо; забезпечити працівників необхідними засобами захисту та використовувати їх за призначенням;
– виконувати у повному обсязі організаційні та технічні заходи, передбачені Правилами;
– застосовувати технічно справні машини, механізми і пристрої, укомплектовані необхідною технічною документацією;
– забезпечити необхідну освітленість на робочих місцях та безпечні проходи до них; – враховувати метеорологічні умови, а також стан здоров’я працівників, які виконують роботи на висоті.
📲 Більше інформації з питань охорони праці, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо – на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua