Дрогобицьке підприємство, що надає послуги таксі, оштрафовано на 300 тис грн за використання праці неоформлених працівників

17 лютого 2021

Головним управлінням Держпраці у Львівській області застосовано фінансову санкцію на загальну суму 300 тис.грн на підприємство, що зареєстроване у м. Дрогобич та надає послуги таксі.
Штраф накладено на підставі абзацу 2 частини 2 статті 265 КЗпП України у зв’язку з вчиненням порушення вимог частини першої та третьої статті 24 КЗпП України та постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 41. На підприємстві зафіксовано фактичний допуск працівників до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення органів ДПС про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Неоформлених працівників, зокрема водіїв, інспектори праці Головного управління виявили в ході проведення інспекційного відвідування у грудні 2020 року під час здійснення виходу за фактичною адресою місця здійснення господарської діяльності підприємства – на території приміського вокзалу у м. Львів та залізничного вокзалу у м. Дрогобич.

 

 

 

 

 

Фото з відкритих джерел