Фахівець ГУ Держпраці надав методичну та консультаційну допомогу підприємству, де встановили нове обладнання

05 січня 2018

Сьогодні, 5 січня,  у ФОП Данчак М.З., що у Новому Милятині Буського району, відбувся превентивний захід. Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС ГУ Держпраці у Львівській області Юрій  Джижула надав консультаційну методичну допомогу працівникам деревообробного підприємства.

Захід відбувся з метою  попередження виробничого травматизму й аварійних ситуацій.  Водночас  фахівець ГУ Держпраці  розповів про вимоги при  експлуатації нового обладнання.

Інспектор поінформував про обставини окремих нещасних випадків в деревообробній промисловості. При цьому він наголосив, що такими причинами є порушення правил безпеки при експлуатації виробничого обладнання, недотримання вимог при експлуатації електроустановок та електрообладнання.

Юрій  Джижула зазначив, що заходами профілактики травматизму є зміцнення трудової та виробничої дисципліни, організація інструктування, навчання з питань охорони праці, справність деревообробного обладнання, забезпечення працюючих засобами індивідуального захисту та  контроль за охороною праці на підприємстві.