Фахівці ГУ Держпраці Львівщини проводять перевірки готовності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у літній період

20 травня 2019

З початку оздоровчої кампанії фахівці  ГУ Держпраці у Львівській області  провели позапланові заходи у дитячому закладі санаторного типу «Світанок», дитячому позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Ватра», навчально-оздоровчому таборі «Політехнік-2» Національного університету «Львівська політехніка», дитячому позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Старт».

 З’ясовано, що основними порушення є недотримання вимог безпеки електрообладнання. Це стосується також обладнання, яке знаходиться у харчоблоках. Окрім цього, не проведено  опосвідчення стану безпеки електроустановок. Допускаються порушення у веденні документації, несвоєчасно проводяться інструктажі з питань охорони праці.

Фахівці ГУ Держпраці також наголошують на необхідності привести у відповідність будівлі та територію закладів.

Водночас фахівці Управління беруть участь у роботі регіонального штабу з координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році. Окрім цього, фахівці Головного управління працюють у комісіях, які створені при районних державних адміністраціях.

Разом з тим до ГУ Держпраці продовжують надходити листи від суб’єктів господарювання про проведення заходів контролю та надання інформаційно-роз’яснювальної роботи.