Фахівці ГУ Держпраці перевірили ПП «Перемишляни Автошляхбуд»: виявлено 20 порушень з охорони праці, промислової безпеки та гірничого законодавства

25 червня 2019

Фахівці Головного управління Держпраці у Львівській області провели планову перевірку приватного підприємства «Перемишляни Автошляхбуд» щодо дотримання вимог гірничого законодавства та законодавства з питань  охорони праці, гігієни праці і промислової безпеки.

Підприємство займається видобутком піску на Лагодівському-1 родовищі пісків. Працює згідно із спеціальним дозволом на користування надрами від 2013 р.  для видобування пісків придатних для дорожнього будівництва, для благоустрою, рекультивації і планування.

Також підприємство отримало акт гірничого відводу, оформило договір оренди землі, погодило проект розробки і рекультивації земель родовища та інші необхідні дозволи.

Під час перевірки встановлено, що у товаристві впроваджена та функціонує система управління  охороною праці та інші служби технічної підтримки виробництва підприємства.

Підприємство включає такі структурні підрозділи: служба охорони праці, кар’єр Лагодівського-1 родовища, маркшейдерська служба.

Працівникам проводяться інструктажі, навчання та перевірки знань  з охорони праці відповідно до вимог  чинних нормативно-правових актів.

     Водночас інспектори ГУ Держпраці під час обстежень виробничих підрозділів підприємства  виявили низку  порушень законодавчих та інших нормативно-правових актів  з питань  охорони праці.

Зокрема, не розроблене положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, відсутні деякі підписи в інструкціях з охорони праці. Також не організоване проведення стажування новоприйнятих працівників, а працівники не в повному обсязі забезпечені засобами індивідуального захисту. При цьому відсутній паспорт робіт на екскаваторі при розробці видобувного уступу, не прочищені водовідвідні канави вздовж кар’єрної автодороги  тощо. 

Всього за результатами перевірки виявлено 20 порушень вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів з охорони праці, промислової безпеки та гірничого законодавства.

Відтак виданий обов’язковий для виконання припис директору підприємства, складено 2 постанови про накладення адміністративного стягнення щодо посадових осіб.