Фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели профілактичний захід з відповідальними працівниками відділу освіти, молоді та спорту Мостиської міської ради з питань підготовки до опалювального сезону

12 жовтня 2023
✅Фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели профілактичний захід з відповідальними працівниками відділу освіти, молоді та спорту Мостиської міської ради з питань підготовки до опалювального сезону.
➡️Під час проведення заходу наголошено на тому, що власник несе відповідальність за технічний стан і безпечну експлуатацію газопроводів, газовикористовуючого обладнання, димових та вентиляційних каналів і має забезпечити підтримання своєї системи газопостачання відповідно до чинного законодавства України.
❕Також висвітлені такі питання:
1️⃣Щодо експлуатації котельного обладнання:
👉Визначення відповідальних осіб за газове господарство.
👉Призначення відповідальних осіб із відповідною кваліфікацією для забезпечення справного та безпечного функціонування котлів.
👉Проведення медичного огляду та професійного відбору для операторів котельні, а також надання їм відповідних інструкцій.
👉Забезпечення безпечної експлуатації котельного обладнання, включаючи регулярну перевірку манометрів, наявність автоматики безпеки, запобіжних клапанів, обробку докотлової води, проведення гідравлічних і технічних випробувань котлів, а також тижневу перевірку герметичності різьбових з’єднань газопроводів з фіксацією результатів у експлуатаційному журналі та інші дії.
👉Регулярне очищення димових та вентиляційних каналів.
2️⃣Щодо експлуатації будівель і споруд:
👉Забезпечення належного утримання будівель і споруд та відстеження їх технічного стану, з метою забезпечення безпечної та надійної експлуатації.
📲Більше інформації з питань охорони праці, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо – на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua.