Фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели семінар в ТзОВ “БК”Сервус” та обговорили важливі питання стосовно дотримання законодавства про працю та охорону праці

12 жовтня 2023
✅Фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели семінар в ТзОВ “БК”Сервус” та обговорили важливі питання стосовно дотримання законодавства про працю та охорону праці.
❕Під час заходу наголошено, що роботодавець має створити безпечні умови праці для працівників, забезпечити їх медичними оглядами, спеціальним одягом і засобами індивідуального захисту, а також організувати навчання з питань охорони праці.
➡️Також обговорили вимоги до дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин та устаткування
підвищеної небезпеки.
Учасники семінару наголосили на важливості безпеки при роботі з електроустановками та видачі посвідчень про знання відповідних правил безпеки.
📌В разі порушень вимог охорони праці, працівники несуть відповідальність згідно з чинним законодавством, і недотримання цих правил може призвести до відсторонення від роботи.
❌Забороняється допускати до роботи працівників з ознаками алкогольного або наркотичного сп’яніння, а також з явними ознаками захворювання. Кожний працівник особисто відповідає за свої дії в частині дотримання вимог цих Правил.
👉В разі порушень вимог охорони праці, працівники несуть відповідальність згідно з чинним законодавством, і недотримання цих правил може призвести до відсторонення від роботи.
❕На семінарі також було виділено питання електробезпеки та індивідуального захисту при роботі з дизельним генератором та заправкою паливом.
📲Більше інформації з питань охорони праці, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо – на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua.