Фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели семінар-навчання в Товаристві з обмеженою відповідальністю «ЛЕМБЕРГ-АГРО»

12 жовтня 2023
✅Фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели семінар-навчання в Товаристві з обмеженою відповідальністю «ЛЕМБЕРГ-АГРО».
➡️Під час заходу учасники розглянули питання дотримання вимог безпеки під час проведення зернозбиральних робіт.
❕Необхідно пам’ятати, що всі види регулювальних, ремонтних, налагоджувальних робіт та технічного обслуговування сільськогосподарської техніки проводяться тільки після повної зупинки всіх агрегатів.
❌Категорично заборонено допускати до роботи працівників у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, хворих, а також тих, що не відпочили протягом встановленого законодавством часу.
📌Перед початком робіт працівники мають бути проінструктовані, а ті, які виконують роботи підвищеної небезпеки-пройти щорічне спеціальне навчання і перевірку знань з питань охорони праці.
З метою запобігання нещасним випадкам під час зернозбиральних робіт:
👉Допускати на самохідні машини осіб віком від 18 років з відповідним посвідченням та медичним оглядом.
👉Розробити схему руху транспорту та обладнати місця відпочинку та зберігання техніки.
👉Перевірити провисання електропередач та провести інструктаж із питань охорони праці.
👉Обгородити обертові частини машин та забезпечити аптечки першої допомоги на робочих місцях.
👉Забезпечити працівників спецодягом та індивідуальним захистом.
👉Проводити медогляд та дотримуватись вимог безпеки при роботі на висоті.
👉Забезпечити техніку пожежним інвентарем і обладнати її електростартерним запуском та системою блокування запуску двигуна при ввімкненій передачі.
📲Більше інформації з питань охорони праці, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо – на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua.