Фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели семінар-навчання в Товаристві з обмеженою відповідальністю «ЛЕМБЕРГ-АГРО»

12 жовтня 2023
✅Фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели семінар-навчання в Товаристві з обмеженою відповідальністю «ЛЕМБЕРГ-АГРО».
➡️Під час заходу учасники розглянули питання дотримання вимог безпеки під час проведення зернозбиральних робіт.
❕Необхідно пам’ятати, що всі види регулювальних, ремонтних, налагоджувальних робіт та технічного обслуговування сільськогосподарської техніки проводяться тільки після повної зупинки всіх агрегатів.
❌Категорично заборонено допускати до роботи працівників у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, хворих, а також тих, що не відпочили протягом встановленого законодавством часу.
?Перед початком робіт працівники мають бути проінструктовані, а ті, які виконують роботи підвищеної небезпеки-пройти щорічне спеціальне навчання і перевірку знань з питань охорони праці.
З метою запобігання нещасним випадкам під час зернозбиральних робіт:
?Допускати на самохідні машини осіб віком від 18 років з відповідним посвідченням та медичним оглядом.
?Розробити схему руху транспорту та обладнати місця відпочинку та зберігання техніки.
?Перевірити провисання електропередач та провести інструктаж із питань охорони праці.
?Обгородити обертові частини машин та забезпечити аптечки першої допомоги на робочих місцях.
?Забезпечити працівників спецодягом та індивідуальним захистом.
?Проводити медогляд та дотримуватись вимог безпеки при роботі на висоті.
?Забезпечити техніку пожежним інвентарем і обладнати її електростартерним запуском та системою блокування запуску двигуна при ввімкненій передачі.
?Більше інформації з питань охорони праці, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо – на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua.