Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено технічне навчання для ТОВ “ФІДНОВА”

19 січня 2023
Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено технічне навчання для ТОВ “ФІДНОВА”.
Розглянуто питання щодо дотримання вимог законодавства про охорону праці, акцентовано на дотримання правил безпеки під час експлуатації газовикористовуючих котлів, обладнання що працює під тиском.
Високий тиск, температура води та пари у водогрійних, парових котлах створюють підвищену небезпеку при їх експлуатації. Для забезпечення безпечних умов і розрахункових режимів експлуатації та керування роботою всі котли мають бути оснащені:
– запобіжними клапанами (не менше двох);
– манометрами;
– термометрами;
– покажчиками рівня води (не менше двох, за винятком прямоточних котлів);
– запірною і регулювальною апаратурою;
– приладами безпеки і пристроями для живлення котлів водою.
Обслуговуючий персонал несе відповідальність за порушення інструкцій, які стосуються правил безпеки при експлуатації посудин під тиском і правил внутрішнього трудового розпорядку.
📲 Більше інформації з питань охорони праці, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо – на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua