Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено технічну консультацію на робочому місці із працівниками ТОВ «Куйдич» з питань безпечного виконання робіт під час роботи з інструментом та пристроями

31 січня 2023
Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено технічну консультацію на робочому місці із працівниками ТОВ «Куйдич» з питань безпечного виконання робіт під час роботи з інструментом та пристроями.
Оскільки, основним видом діяльності підприємства є виробництво інших металевих баків, резервуарів і контейнерів, то увагу акцентовано на необхідності суворого дотримання «Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями» в частині охорони праці під час виконання зварювальних та вогневих робіт.
❗️ Наголошено, що зварювальні та вогневі роботи необхідно проводити тільки після вжиття заходів, що унеможливлюють виникнення пожежі (після вимкнення обладнання, видалення з робочого місця усіх видів горючих матеріалів, забезпечення первинними засобами пожежогасіння тощо).
❗️ Заборонено одночасне виконання електрозварювальних та газополуменевих робіт всередині барабанів котлів та резервуарів, а також не дозволяється виконувати зварювальні та вогневі роботи на посудинах, апаратах, трубопроводах, комунікаціях тощо, наповнених горючими або шкідливими речовинами, а також у випадку, коли вони перебувають під тиском негорючих рідин, газів, пари і повітря або під напругою.
? Більше інформації з питань охорони праці, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо – на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua