Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено технічну консультацію з працівниками Буського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 Буської міської ради на тему: «Дотримання вимог безпеки при експлуатації систем газопостачання та безпека під час експлуатації електрогенераторів»

21 лютого 2023
Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено технічну консультацію з працівниками Буського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 Буської міської ради на тему: «Дотримання вимог безпеки при експлуатації систем газопостачання та безпека під час експлуатації електрогенераторів».
В опалювальний період зростає рівень аварійності при користуванні газовими приладами та газифікованими агрегатами. Згідно вимог «Правил безпеки систем газопостачання» під час експлуатації газових приладів власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач) повинен забезпечити утримання систем газопостачання відповідно до вимог чинного законодавства України та відповідає за технічний стані безпечне користування газопроводами, газовими приладами, димовими та вентиляційними каналами.
➡️ Наголошуємо, вносити електрогенератор у приміщення заборонено, тому що під час його роботи виділяються токсичні речовини, від яких можна померти. Генератор має залишатись на вулиці під спеціальним навісом, який захищає від дощу та підтоплень. Також можна подбати про спеціальний контейнер, що додатково захистить прилад від опадів. У контейнері потрібно передбачати систему виведення вихлопних газів. Заховавши генератор під накриття, до нього має бути доступ чистого повітря.
Фахівцями Держпраці надано вичерпні відповіді на питання працівників освітнього закладу.
Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану можна знайти на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua