Голова Держпраці Ігор Дегнера взяв участь у консультативній зустрічі «Пріоритетні багатосекторні заходи з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в Україні під час та після війни: оперативна дорожня карта», яка відбулася за ініціативи Координаційного центру з психічного здоров’я при КМУ та українського офісу ВООЗ

30 серпня 2023
✅ Голова Держпраці Ігор Дегнера взяв участь у консультативній зустрічі «Пріоритетні багатосекторні заходи з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в Україні під час та після війни: оперативна дорожня карта», яка відбулася за ініціативи Координаційного центру з психічного здоров’я при КМУ та українського офісу ВООЗ.
?Під час зустрічі було обговорено багатосекторні заходи з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, які входять до оперативної дорожньої карти, розробленої в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативи Олена Зеленська
Документ був напрацьований у 2022 році представниками державного сектору, агенцій ООН, міжнародних та українських організацій сфери розвитку та гуманітарного реагування у координації з ВООЗ.
?Зараз настав час планового оновлення оперативної дорожньої карти на всіх рівнях. Координаційний центр проаналізував усі відгуки, побажання та коментарі від стейкхолдерів програми.
Учасники зустрічі обговорили вклад кожного міністерства та актуалізували цілі пріоритетних проєктів.
❗️З початку широкомасштабної війни більше 300 інспекторів Держпраці пройшли відповідні навчання та у 2023 році поінформували понад 26 тис. суб’єктів господарювання про можливість запровадження політики психосоціальної підтримки на робочому місці, 12 роботодавців вже запровадили у себе відповідну політику.
Наразі Держпраці шукає партнерів для подальшого підвищення компетентності інспекторів у цьому напрямі, що дозволить ефективно адвокатувати запровадження систем психосоціальної підтримки у роботодавців та сприятиме їхньому якісному супроводу.