ГУ Держпраці не погодило Програми розвитку гірничих робіт ВП «Шахта «Лісова» та ВП «Шахта «Червоноградська»

05 липня 2018

Головне  управління Держпраці у Львівській області не погодило Програми розвитку гірничих робіт ВП «Шахта «Лісова» та ВП «Шахта «Червоноградська» на ІІ півріччя 2018 року.  

 Зазначимо, що на ВП «Шахта «Лісова» та ВП «Шахта «Червоноградська» ДП «Львіввугілля» закінчився термін дії спеціальних дозволів на користування надрами та термін чинності актів про надання гірничих відводів, що є порушенням статті 24 Гірничого Закону України. Тому Головним управлінням  не погоджено Програми розвитку гірничих робіт на ІІ півріччя 2018 року по цих шахтах.

Про прийняте рішення Головне управління поінформувало відповідним листом т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Олега Акімова та директорів цих шахт вказаного державного підприємства. Крім цього, зобов’язано відповідальних посадових осіб вжити вичерпних заходів щодо отримання (продовження терміну дії) згідно з чинним законодавством ВП «Шахта «Лісова» та ВП «Шахта «Червоноградська» ДП «Львіввугілля» спеціальних дозволів на користування надрами та актів про надання гірничих відводів.

До слова, Головним управлінням погоджено Програми розвитку гірничих робіт на ІІ півріччя 2018 року по ВП «Шахта «Великомостівська», ВП «Шахта «Межирічанська», ВП «Шахта «Відродження», ВП «Шахта «Степова» ДП «Львіввугілля» та ПАТ «Шахта «Надія» за умови дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

При цьому слід зазначити, що на  шахтах ДП «Львіввугілля» та ПАТ «Шахта «Надія» упродовж І півріччя 2018 року здійснена значна робота щодо проведення експертизи гірничошахтного обладнання (підйомні комплекси шахт, вентилятори головного провітрювання, шахтні котельні, метанометрична техніка, тощо), граничний термін експлуатації якого закінчився, з метою визначення його подальшої безпечної експлуатації. Шахти ДП «Львіввугілля» та ПАТ «Шахта «Надія» протягом І півріччя 2018 року забезпечені в повному обсязі індивідуально закріпленими ізолювальними саморятівниками та всі підземні працівники пройшли відповідне практичне навчання згідно графіку проведення періодичного (1 раз в два роки) тренування в саморятівниках у спеціальних «димових камерах». Окрім  цього, у ІІ кварталі 2018 року забезпечено придбання, згідно з розрахунком, змочувально-зв’язувальних сумішей для пиловибухозахисту гірничих виробок. Також проведено технічний огляд та отримано позитивні експертні висновки щодо продовження терміну експлуатації 8 копрових споруд вертикальних стволів шахтами ДП «Львіввугілля».