ГУ Держпраці у Львівській області провело планову перевірку “Грін Коттон Груп Львів”

27 листопада 2017

ГУ Держпраці у Львівській області провело планову перевірку дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки у дочірному підприємстві “Грін Коттон Груп Львів”. Це підприємство  здійснює виробництво дитячого та жіночого одягу.

Всього під час контрольного заходу виявлено 13 порушень.

Серед основних можна виокремити низку  порушень. Зокрема, підприємство не подало декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки на експлуатацію устаткування легкої промисловості.  
Також слід зазначити, що швейні машини Yuki DDL-8700-7, Brother S7300A – 403Р не обладнані запобіжниками від проколу пальців голкою (самовільно зняті запобіжники), а з працівниками не проводяться інструктажі на 1-у групу з електробезпеки. Не на всіх вхідних дверях виробничих цехів і складського приміщення присутні позначення категорії вибухопожежної та пожежної небезпеки.


Разом з тим журнали реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці ведуться з порушеннями, а ліфтерам та оператору котельні не проводиться інструктаж. При цьому відсутній наказ про призначення відповідальної особи за організацію експлуатації ліфтів.
Окрім цього, вантажні ліфти реєстр.№Л-5344, Л-5345 не зняті з обліку в ГУ Держпраці у Львівській області, а вантажні ліфти ГВ 3005 зав.№ 803975, 803974 не зареєстровані в ГУ Держпраці.