Інформаційний бюлетень, розроблений Державною службою України з питань праці, з метою підвищення рівня обізнаності виробників, імпортерів, розповсюджувачів, а також користувачів (споживачів) щодо вимог надання продукції на ринку та мінімізації загроз суспільним інтересам від користування (споживання) зазначеної продукції

26 червня 2023
✅Відповідно до пункту 12 Переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1069, «Засоби індивідуального захисту» визначено видом продукції, щодо якого здійснюється державний ринковий нагляд і який віднесено до сфери відповідальності Держпраці.
📌Вимоги до засобів індивідуального захисту щодо їх розроблення та виробництва, які будуть надані на ринку, щоб забезпечити охорону здоров’я і безпеку користувачів, та вимоги щодо встановлення правил вільного їх обігу на ринку України, встановлено Технічним регламентом засобів індивідуального захисту щодо їх розроблення та виробництва, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 771 (далі – Технічний регламент).
👉Для більш детального ознайомлення з основними вимогами Технічного регламенту пропонуємо переглянути Інформаційний бюлетень, розроблений Державною службою України з питань праці, з метою підвищення рівня обізнаності виробників, імпортерів, розповсюджувачів, а також користувачів (споживачів) щодо вимог надання продукції на ринку та мінімізації загроз суспільним інтересам від користування (споживання) зазначеної продукції.