Інспектори ГУ Держпраці у Львівській області спільно з викладачами мистецьких шкіл говорили про безпеку у навчальних майстернях

28 лютого 2018

Днями  фахівці Головного управління Держпраці  провели превентивні заходи у дитячій художній школі ім. О.Новаківського та Львівській державній школі мистецтв №11.

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Мар’яна Чубій розповіла   про основні вимоги та заходи щодо дотримання безпечних умов праці, поінформувала про випадки травматизму та причини їх настання в галузі культури.

Разом з тим   вона  зазначила, що до занять у шкільних майстернях допускаються особи, що пройшли медичний огляд, спеціальне навчання, інструктажі з охорони праці.

Інспектор  поінформувала  також про безпечні методи роботи . При цьому зазначивши, що  слід зважати на  можливі небезпечні фактори, зокрема рухомі частини обладнання та  електричний струм. Тому, потрібно дотримуватися технологічної дисципліни, утримувати в чистоті робоче місце.

Йшлося також про поведінку учнів. Зокрема, кожен учень зобов’язаний знати й точно виконувати правила безпечної праці в шкільній майстерні, пожежної безпеки, санітарно-гігієнічні норми й правила.

Щоб запобігти травмуванню, виникненню небезпечних ситуацій, слід дотримуватися таких вимог: працювати на справному устаткуванні, зі справним інструментом; виявивши несправність, повідомити вчителя; не користуватися відкритим вогнем.

Під час семінару йшлося також про необхідність офіційного оформлення працівників мистецьких навчальних закладів, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій.