Карантин на Львівщині продовжили до 19 червня

12 червня 2020

Начальник Головного управління Держпраці у Львівській області Ольга Вільхова взяла участь у черговому засіданні обласної комісії ТЕБ та НС.

Я розумію, що люди втомилися від карантину, а бізнес щодня зазнає нових збитків, проте, ризикувати здоров’ям мешканців області ми не можемо. Економічні втрати від пандемії та карантину зараз передбачити і оцінити важко, однак відмова від карантинних заходів може спричинити суттєві людські втрати. Чи готові перевізники, власники фітнес клубів та ресторанів, які щодня пікетують ОДА з вимогою дозволити їм працювати, взяти на себе відповідальність за нових хворих і нові летальні випадки? Думаю, що ні. Зараз усі цифри свідчать про пік захворюваності на Львівщині, погіршення епідситуації та збільшенню кількості ускладнень. Стан пацієнтів, у яких зараз діагностують коронавірус, важчий, ніж місяць чи два тому. Послаблення карантину – невиправданий ризик ціною сотень життів», – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Показники захворюваності на Covid-19 не дозволяють послабити карантинні обмеження в області. Львівщина попадає під послаблення лише по двох. По інцидентності область не проходить межу, за якою можна пом’якшувати карантин. Відтак, карантин у регіоні продовжили ще на тиждень – до 19 червня.

Разом з тим, Головне управління закликає  роботодавців, котрі на цей час не перебувають на карантині, дотримуватись рекомендацій МОЗ щодо запровадження та дотримання протиепідеміологічних заходів.

Працівникам та іншим громадянам також рекомендуємо дбати про свою безпеку, використовувати захисні маски, зберігати необхідну дистанцію, дотримуватись гігієни рук, а при перших симптомах коронавірусного інфекції звернутись за допомогою до медпрацівників.