Керівництво Держпраці взяло участь у круглому столі, на якому було обговорено питання осучаснення законодавчого регулювання трудових відносин

01 листопада 2019

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів провів круглий стіл на тему: «Осучаснення законодавчого регулювання трудових відносин».

У заході взяли участь Голова Держпраці Роман Чернега, заступник Голови Держпраці Алла Горбатюк, представники міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, об’єднань профспілок та організацій роботодавців, наукових установ та народні депутати.

Учасники засідання обговорили стан трудових відносин, які наразі реформуються та висловили власне бачення нового Трудового кодексу.

Голова Комітету Галина Третьякова підкреслила, що обговорення трудового законодавства тривають довго, відбуваються дискусії щодо форматів, як має змінюватися трудове законодавство. Наразі текст Трудового кодексу готується.

У кінці заходу сторони соціального діалогу погодилися з тим, що усі пропозиції щодо вдосконалення трудового законодавства мають пройти широке громадське обговорення з усіма зацікавленими органами.