Впродовж тижня Головним управлінням розпочато спецрозслідування 4 нещасних випадків

30 жовтня 2019

Впродовж тижня резонансних групових нещасних випадків на виробництві, під час яких загинуло двоє і більше осіб, станом на 30.10.2019 на Львівщині не зафіксовано.

Разом з тим, впродовж тижня у Головному управлінні Держпраці у Львівській області призначено спеціальні розслідування 4 нещасних випадків, які трапились:

  • 10.2019 року нещасний випадок з тяжкими наслідками трапився з механіком ППКД навчально-спортивної бази «Динамо» олімпійської підготовки в смт. Славсько Громадської організації «Львівська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України» 1984 року народження. Як йдеться у повідомленні, що надійшло з підприємства, о 14 год. 30 хв. потерпілий здійснював прочистку траси ППКД на ділянці між 10 і 12 опорами, заваленою внаслідок буревію. Одна з гілок заваленого дерева при обчищенні стовбура вдарила працівника по голові. Потерпілого доставлено у КНП “Сколівська центральна районна лікарня” з діагозом ВЧМТ, забій головного мозку, вдавлений перелом лобної кістки, внутрішньоголовний крововилив, забійна рана голови, сонар.
  • 28 жовтня 2019 року нещасний випадку зі смертельним наслідком трапився із завідувачем навчально-виробничої майстерні Державного вищого навчального закладу “Новороздільський політехнічний коледж” 1945 року народження. Як йдеться у повідомленні, що надійшло з підприємства, працівник був виявлений директором коледжу та вахтером в приміщенні коридору навчально-виробничої майстерні. Колег потерпілого викликав швидку медичну допомогу, яка прибула о 16 год. з Миколаївської районної лікарні і констатувала смерть чоловіка. Ймовірна причина смерті – природня.
  • 28 жовтня 2019 року нещасний випадок з тяжкими наслідками трапився з гірником з ремонту гірничих виробок ВП «Монтажнопрохідницьке управління» ДП «Львіввугілля» 1970 року народження. Як йдеться у повідомленні, що надійшло з підприємства, 28.10.2019р. в другу зміну приблизно о 16 год. 30 хв. під час зачистки гірничої маси з підошви вирубки головного південного вентиляційного штреку ПК5 з покрівлі вирубки випав шматок породи, внаслідок чого гірнику з ремонту гірничих виробок травмовано праву ногу.
  • 10.2019 року стався нещасний випадок зі смертельним наслідком з охоронником ТОВ «Цетуля Солар» 1959 року народження. Приблизно о 10-й годині ранку на території сонячної електростанції «Приозерна» ТОВ «Цетуля Солар», що знаходиться в урочищі Приозерна Залузької селищної ради Яворівського району Львівської області раптово помер охоронник. Обставини з’ясовуються. Імовірна причина смерті – природня.