ЛКП «Старий Львів» рекомендовано негайно зупинити експлуатацію 6-и пасажирських ліфтів

10 лютого 2022

Під час проведеної планової перевірки у ЛКП «Старий Львів» інспектори Головного управління Держпраці у Львівській області виявили низку порушень вимог безпеки при обслуговуванні та експлуатації пасажирських ліфтів.

Серед іншого, підприємство не отримало дозволи Держпраці на експлуатацію 6-и пасажирських ліфтів.

Ліфти на проспекті В.Чорновола, 1 (р.№Л-1926, р.№Л-1927), на вулиці Гонти, 8 (р№Л-1765) та на вулиці Б.Хмельницького,11 (№Л-920) експлуатуються після закінчення граничного строку експлуатації, однак для них не проведено у передбачені терміни технічні огляди та експертні обстеження.

Пасажирські ліфти на вул.Галицька,19 (ЛП-0463К зав.№269516) та вул.Городоцька,16 (зав.№ ЕF 797) не були введені в експлуатацію з дотриманням вимог «Правила будови і безпечної експлуатації ліфтів» та ДСТУ 8863:2019. Також для них не проведено у встановлені терміни періодичні технічні огляди.

Окрім цього, у кабінах декількох з цих ліфтів не працює диспетчерський зв’язок, а машинне приміщення у ліфті на вул. Городоцька, 16 (зав.№ ЕF 797) не закривається на замок.

Керівництво підприємства попереджено про усі ризики допущених порушень та рекомендовано негайно призупинити експлуатацію зазначених ліфтів.

Враховуючи те, що виявлені порушення свідчать про наявність ймовірної загрози життю та здоров’ю громадян, Головне управління також звертатиметься до суду щодо заборони експлуатації перелічених пасажирських ліфтів до усунення усіх порушень вимог безпеки.