На Львівщині інформаційно-роз’яснювальними заходами з питань оплати праці медичних працівників охоплено 167 закладів охорони здоров’я

09 лютого 2022

В межах проведених заходів посадові особи Головного управління Держпраці у Львівській області роз’яснили особливості оплати праці медпрацівників відповідно до постанови Кабміну від 12.01.2022 № 2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я». Водночас керівників закладів застерегли від спроб примусу працівників до написання заяв щодо переведення на роботу на умовах неповного робочого часу.

Окрім цього, Головним управлінням проведено моніторинг щодо встановлення впродовж 2022 року працівникам неповного робочого часу у 47 закладах охорони здоров’я. У 6-и з них мали місце переведення на неповний робочий час на підставі заяв працівників, в одному закладі неповний робочий час встановлено в порядку зміни істотних умов праці. Загалом у цих закладах неповний робочий час встановлено 29 працівникам.

Головне управління Держпраці у Львівській області вкотре наголошує на недопущенні порушень прав медичних працівників. Також звертаємо увагу: примус працівника до написання заяви є кримінальним правопорушенням.