На ДП «Львіввугілля» за участю фахівців ГУ Держпраці у Львівській області відбулося засідання постійної комісії з охорони праці

13 листопада 2017

10 листопада у ДП «Львіввугілля» відбулося розширене засідання постійно діючої комісії з охорони праці (ПДК), в межах якої розглянуто  питання щодо стану виробничого травматизму, професійної захворюваності на шахтах і підприємствах, забезпечення засобами індивідуального і колективного захисту. Також було  проаналізовано обставин і причин групового нещасного випадку та нещасного випадку з смертельним наслідком на шахті «Лісова».

Участь у роботі комісії під головуванням т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Олега Акімова взяли заступник начальника ГУ Держпраці у Львівській області Андрій Стецько, начальник відділу нагляду у вугільній промисловості Володимир Осадця, заступник директора Департаменту ПЕК Львівської облдержадміністрації Михайло Грет, заступник командира Львівсько-Волинського воєнізованого гірничорятувального загону Валерій Воробей, начальник Сокальського відділення Фонду соціального страхування України Оксана Гузіч, представники шахтарських профспілок – голова ЛТО Профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин та заступник голови РО Незалежної профспілки гірників України у м.Червонограді Василь Лесняк. На засіданні ПДК взяли участь всі директори, головні інженери, заступники директорів з охорони праці та з виробництва, а також начальники всіх виробничих дільниць шахт.

З 10 місяців 2017 року на державному підприємстві «Львіввугілля» сталося 117 нещасних випадків на виробництві проти 100 випадків за аналогічний період 2016 року, ріст складає 17%. Також у 2017 році допущено 10 нещасних випадків зі смертельними наслідками. Ріст травматизму допустили шахта «Степова» – 52 випадки, в тому числі 8 смертельних проти 19 випадків у минулому році, шахта «Великомостівська» – 18 випадків, в тому числі 1 смертельний проти 11 випадків, шахта «Червоноградська» – 20 випадків, проти 14 випадків у минулому році.

Згідно рішення ПДК запропоновано прийняти до уваги доповідь заступника генерального директора з охорони праці Валерія Соколовського  та керівникам шахт зробити аналіз виробничого травматизму, професійних захворювань та стану охорони праці за 10 місяців 2017 року.

По другому питанню на підставі звіту в.о. директора шахти «Лісова» Павла Прокопика та інших керівників за незабезпечення належного контролю за станом безпеки ведення робіт на шахті «Лісова» притягнути до відповідальності головного інженера, начальника та механіка дільниці підготовчих робіт шахти, за результатами проведених спеціальних розслідувань.