На Львівщині фахівці ГУ Держпраці провели навчання для начальників служб з охорони праці Державної прикордонної служби України

26 липня 2019

У четвер, 25 липня, в межах  навчально-методологічного збору з начальниками служб державного нагляду за охороною праці регіональних управлінь, начальниками служб з охорони праці органів охорони державного кордону та забезпечення Державної прикордонної служби України  фахівці ГУ Держпраці у Львівській області  провели семінар з питань охорони праці.

Захід відбувся на базі Кінологічного навчального центру Західного регіонального управління Державної прикордонної  служби України.

Про організацію роботи служби охорони праці  на підприємстві поінформував  заступник начальника  управління-начальник відділу нагляду  в будівництві, котлонагляді  на транспорті та зв’язку  ГУ Держпраці у Львівській області Іван Мечержак.

Заступник начальника відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Львівській області Ігор Волков розповів про вимоги для безпечного проведення робіт в електроустановках та  про експлуатацію  та утримання об’єктів підвищеної небезпеки.

Також присутнім окреслили нові вимоги розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві. При цьому представник Фонду соціального страхування України у Львівській області Маляренко Галина роз’яснила повноваження страхових експертів з охорони праці.

На завершення інструктор Червоного Хреста Наталія Семочко провела  прикордонникам заняття з надання першої домедичної допомоги при травмуваннях, зокрема при  ураженнях електричним струмом, теплових ударах, кровотечах тощо.