Відбулися позмінні збори з питань охорони праці у відокремленому підрозділі шахта «Лісова» ДП «Львіввугілля»

26 липня 2019

У четвер,  25 липня, на  відокремленому підрозділі шахта «Лісова» ДП «Львіввугілля» відбулися позмінні збори трудового колективу з питань охорони праці.

У заході  взяли  участь  працівники шахти та головний державний інспектор відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Олександр Арямін.

Він нагадав, що керівники шахти і дільниць (служб) зобов’язані систематично в різні зміни відвідувати підземні роботи та здійснювати контроль за станом гірничих виробок, безпечним веденням робіт і негайно вживати заходів щодо усунення порушень нормативних актів з охорони праці. Якщо усунення порушень без застосування спеціальних заходів неможливе або існує загроза життю та здоров’ю працівників, роботи мають бути припинені, працівники виведені в безпечне місце. Про це повідомляється керівнику зміни і гірничому диспетчеру, які повинні запровадити дії щодо усунення передаварійних (аварійних) ситуацій із застосуванням спеціальних, затверджених головним інженером шахти, заходів, що гарантують безпеку працівників.  Небезпечні місця (зони) відгороджуються заборонними знаками.

Окрім цього, представник ГУ Держпраці у Львівській області  розглянув обставини та причини нещасного випадку, який стався 25.06.2019р у другу зміну з гірничомонтажником дільниці монтажу демонтажу гірничого обладнання та ремонтно-відновлювальних робіт. Приблизно о 17год. 30хв.  потерпілий встановлював дерев’яну стійку під брус  на місці демонтованої секції в  лаві №166. Встановлюючи стійку підбивав її обушком. Під час удару обушком по стійці від стійки відлетів  кусок деревини і вдарив його в праве око. Основною причиною настання нещасного випадку є невиконання  вимог інструкції з охорони праці, зокрема особиста необережність потерпілого.