На Львівщині перевірено більше 400 АЗК. Підприємства-порушники невідкладно взялись усувати недоліки

14 травня 2021

На виконання доручення Прем’єр-Міністра України на Львівщині тривають позапланові заходи державного нагляду (контролю) у суб’єктів господарювання, які здійснюють зберігання та роздрібну торгівлю пальним.

Впродовж березня – квітня Головним управлінням Держпраці у Львівській області перевірки здійснено у 75 суб’єктів господарювання. На дотримання вимог охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці та оформлення трудових відносин перевірено 418 об’єктів підвищеної небезпеки (АЗС, АГЗП, АЗК ).

Під час контрольних заходів державні інспектори виявили 800 порушень. Керівників перевірених підприємств зобов’язали усунути усі порушення у найкоротші терміни.

До слова, на адресу Головного управління вже надійшла низка повідомлень про виконання вимог приписів та усунення усіх недоліків ще до завершення встановлених термінів.

Разом з тим, 24 суб’єктам господарювання рекомендовано зупинити експлуатацію 138 АЗК на яких виявили порушення, що можуть нести загрозу життю та здоров’ю працівників.

За недотримання вимог охорони праці керівників підприємств та відповідальних працівників притягнуто до адміністративної відповідальності.