На Львівщині перевірено пів сотні АЗК: роботодавців зобов’язано усунути порушення вимог безпеки

06 квітня 2021

На виконання доручення Прем’єр-Міністра України на Львівщині тривають позапланові заходи державного нагляду (контролю) у суб’єктів господарювання, які здійснюють зберігання та роздрібну торгівлю пальним.

У березні Головним управлінням Держпраці у Львівській області перевірки здійснено у 18 суб’єкті господарювання. На дотримання вимог охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці та оформлення трудових відносин перевірено 49 об’єктів підвищеної небезпеки (АЗС, АГЗП, АЗК ).

За результатами здійснених заходів керівників перевірених підприємств зобов’язали у місячний термін усунути порушення вимог безпеки. До слова, загалом державні інспектори виявили більше 250 порушень нормативно-правових актів з охорони праці.

Окрім цього, до усунення недоліків 6 суб’єктам господарювання рекомендовано зупинити експлуатацію 17 АЗК на яких виявили порушення, що можуть нести загрозу життю та здоров’ю працівників.

За недотримання вимог охорони праці керівників підприємств та відповідальних працівників притягнено до адміністративної відповідальності.