На Львівщині перевірили три заклади ветеринарної медицини області щодо вимог охорони праці

23 вересня 2019

Упродовж вересня фахівці ГУ Держпраці у Львівській області проводили планові перевірки щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці та промислової безпеки у закладах ветеринарної медицини Львівської області. Так, інспектори  перевірили  Жовківську, Сокальську та Кам’янко-Бузьку лікарні ветеринарної медицини.

За результатами проведених перевірок  у  цих суб’єктів господарювання виявлено низку порушень вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці та промислової безпеки. З-поміж усіх варто виокремити низку порушень.

Так, не подано декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки на виконання робіт, що виконуються на висоті понад 1,3м.

 Електрощитки не замкнуті на замок,  а біля місць підключення до електричної мережі ( розетки) не виконані написи про напругу мережі та вид струм. При цьому електроінструменти видаються без попередньої перевірки комплектності та надійності закріплення деталей, справності кабеля та штепсельної вилки, цілісності ізоляційних деталей корпусу, рукоятки, наявності захисних кожухів, чіткості роботи вимикача, роботи на холостому ходу.

Окрім цього, не організовано проведення лабораторних досліджень умов праці на робочих місцях працівників.

Жовківська лікарня ветеринарної медицини  не отримала дозвіл Держпраці на експлуатацію устаткування напругою понад 1000 В (електричне устаткування електричних станцій та мереж; технологічне електрообладнання), а саме, трансформаторної підстанції ТП-584, 10/0,4 кВ.

Тому,  за результатами перевірок  суб’єктам господарювання видано обов’язкові до виконання розпорядчі документи.   

Загалом до адміністративної відповідальності притягнуто перших керівників лікарень ветеринарної медицини, на загальну суму 1530 грн.  При цьому під час  планових перевірок загалом було виявлено 35  порушень з питань охорони праці.

Відтак,  керівниками СГД було прийнято до уваги виявлені порушення,  а також низку порушень  усунено під час перевірок.