На Львівщині триває активна інформаційно – роз’яснювальна робота для подолання незадекларованої праці

04 вересня 2018

 

На Львівщині активно триває інформаційно – роз’яснювальна робота щодо подолання незадекларованої праці. До її проведення також долучилися журналісти.  

У присутності журналістів  ZAXID.NET фахівці відвідали один з найбільших торговельних центрів Львова та крамниці, що знаходяться поблизу.

Під час проведення інформаційних відвідувань інспектори  виявили низку працівників, трудові відносини з якими не були оформлені з дотриманням усіх вимог трудового законодавства.

Відтак інспектори роз’яснили роботодавцям вимоги щодо належного  оформлення трудових відносин,  а працівників поінформували про переваги легальної праці.

Нагадаємо, що штрафні санкції передбачені у випадках фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків.

Слід зазначити, що відповідно до ст. 265 Кодексу законів про працю України за одного найманого працівника без належного оформлення трудових відносин  передбачено штраф у сумі 111 690 гривень.